Judul : Resepi Donut Pandan Gebu Takyah Uli-Uli
link : Resepi Donut Pandan Gebu Takyah Uli-Uli
Resepi Donut Pandan Gebu Takyah Uli-Uli
Resepi ini telah dikongsikan oleh Laman FB Resepi Memikat Suami.
Bahan 1:
1 paket yis kering
2 sudu susu pekat manis
2 sudu gula pasir
1 cawan air suam/+air pandan..
Campurkan bahan ini dan biarkan kembang
Bahan 2:
4 cawan tepung gandum
2 sudu (b) marjerin/butter
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh garam
Ramaskan bahan-bahan 2 ini hingga jadi macam serbuk roti, kemudian campurkan bahan 1 tadi dan gaul rata,
masukan dlm bekas dan tutup biarkan selama 1 jam.
Adunan memang lembik,tak perlu tambah tepung, lepas 1 jam tumbuk2 doh tuk keluarkan angin, kemudian canai dan terap menggunakan cetak donut.
Biarkan Selama lebih kurang 15 minit, lepas tu boleh goreng, Dan di salut gula.
Kredit Resepi dan video kepada – Hajah Zainab Bt Mawan
✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli
Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2tXZPg8
(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!
Demikianlah Artikel Resepi Donut Pandan Gebu Takyah Uli-Uli
Anda sekarang membaca artikel Resepi Donut Pandan Gebu Takyah Uli-Uli dengan alamat link https://malaysiaonthehome.blogspot.com/2017/07/resepi-donut-pandan-gebu-takyah-uli-uli.html
0 Response to "Resepi Donut Pandan Gebu Takyah Uli-Uli"
Catat Ulasan